rss
email
twitter
facebook

5 Nisan 2010 Pazartesi

7. Yıldız Kısa Film Festivali


Yıldız Kısa Film Festivali başlıyor. Yola çıktığı ilk günden bu yana sinemaseverlerin ilgisiyle büyüyen Türkiye’nin ilk ve bağımsız öğrenci organizasyonu Yıldız Kısa Film Festivali yedinci kez sinema severlerle buluşuyor.Y.T.Ü. Sinema Kulübü tarafından düzenlenen, jüriliğini sinema sektörünün özgün ve seçkin isimlerinin oluşturduğu festivalin son katılım tarihi 12 Nisan.

3 Mayıs tarihinde açılış etkinlikleriyle başlayan festival hafta boyunca yapılan gösterimlerle devam edecek 7 Mayıs akşamı yapılan ödül töreni ve kokteyl ile son bulacaktır. Hafta boyunca gerçekleşecek gösterimlerin yanı sıra panel , söyleşi ve atölyelerle katılımcılara keyifli anlar sunmayı amaçlayan festival herkese açıktır; etkinlik mekanı Y.T.Ü. Beşiktaş kampüsüdür.

KISA FİLM YARIŞMASI
Festival Kapsamında düzenlenecek yarışma bölümüne ulusal çapta tüm öğrenciler katılabileceklerdir. Yarışmaya katılan filmler, YTÜ Sinema Kulübü danışmanı Uğur KUTAY başkanlığında, YTÜ Sinema Kulübü Yönetim Kurulu ve Üyelerinden oluşan ön jüri tarafından değerlendirilecektir. Ön jüri değerlendirmesinden geçen filmler arasından kurmaca, canlandırma ve deneysel dallarda ilk üçe giren filmler esas jüri tarafından belirlenecektir. Esas jürinin belirlediği her dalda en iyi üç film ve özel ödül olmak üzere toplam on film gala gecesinde ödüllendirilecektir.

AÇILIŞ,GALA ve ÖDÜL TÖRENİ
3 Mayıs 2010 Pazartesi günü açılış etkinlikleri ile başlayan Yıldız Kısa Film Festivali 7 Mayıs Cuma akşamı jüri ve finalist filmlerin yönetmenlerinin yanısıra medya, basından seçkin konuklarında davetli olduğu ödül töreni ile derece alan filmleri belirleyecek, tören sonrası kokteyl ile son bulacaktır.

KISA FİLM GÖSTERİMLERİ
Festivale kabul edilen filmlerin gösterimleri 3 Mayıs ve takip eden hafta boyunca Y.T.Ü. Beşiktaş kampüsündeki gösterim mekanlarında izleyicilerle buluşacaktır. İnternet ve diğer basın organlarıyla duyurusu yapılacak program içerisinde yerli yapımların yanısıra uluslar arası festival seçkileri de bulunacaktır. Katılımın tüm sinemaseverlere açık ve ücretsiz olduğu etkinlik içerisinde bir gün de açık hava gösterimi mevcuttur. Festival dahilinde finalist filmler yıl boyunca çeşitli gösterim ve kültür merkezlerinde izleyicilerle buluşacaktır.

PANELLER, ŞÖYLEŞİLER, ATÖLYELER
Festival kapsamında sinema dünyasından seçkin konukların katılımıyla sinema ve kısa film üzerine, panel ve söyleşiler düzenlenecektir. Bu etkinliklerle; sinemayla ilgilenen gençlerle profesyonellerin bir araya getirilip düşünce ve birikimlerin paylaşılabildiği bir platform oluşturulacaktır. Ayrıca festival kapsamında düzenlenecek atölye çalışmasında kısa filmin kamera arkası hakkında bilgi vermesi amaçlanmıştır.


Bunun yanında toplantı, söyleşi ve sosyal etkinliklerle, genç sinemacılar arasındaki iletişim ve dayanışmayı güçlendirmeyi hedefleniyor.


JÜRİ
Banu Bozdemir (Sinema Yazarı)
Çiçek Kahraman (Kurgu)
Durul Taylan (Yönetmen)
Elif Taşçıoğlu (Sanat Yönetmeni)
Erdem Taylan (Animasyon)
Gökhan Kırdar (Müzisyen)
Mehmet Aksın (Görüntü Yönetmeni)
Orçun Köksal (Senarist)
Ozan Güven (Oyuncu)


KATILIM KOŞULLARI


Festival "yarışma" ve "gösterim" olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır.
Yarışma bölümüne sadece ulusal çapta, tüm bölümlerden öğrenciler katılabilmektedir.
Gösterim bölümü tüm katılımcılara açıktır.
Tek film ile festivalin hem gösterim hem yarışma bölümüne katılabilirsiniz.
Belgesel filmler sadece gösterim bölümünde yer alacaktır.
Festivale başvuru sırasında 12 Nisan 2010 tarihine kadar aşağıdaki belgelerle başvuru yapılmış olmalıdır:
- Eksiksiz doldurulmuş başvuru formu (posta ve katilim@yildizkisafilm.org adresine)
- Filmin DVD kopyası (PAL)
- Filmden en az iki adet görsel (katilim@yildizkisafilm.org adresine)


Son Katılım Tarihi : 12 Nisan 2010
Festival Tarihi : 3 - 7 Mayıs 2010
İnternet Sayfası : http://www.yildizkisafilm.org/

Yıldız Teknik Üniversitesi
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı
Sinema Kulübü
Barbaros Bulvarı 34349 Yıldız - İstanbul
email : iletisim@yildizkisafilm.org

0 yorum:

Yorum Gönder