rss
email
twitter
facebook

5 Nisan 2010 Pazartesi

Emek Sinemasını Yaşatalım!

Yeşilçcam sokağındaki 86 yıllık Emek Sineması'nın yerine yapılmak istenen alışveriş merkezine dur denmesi için bir kampanya başlatıldı.

Emek Sinemasini Yasatalim Facebook grup üyelerinden Gülbin Tatlıağız'ın Kültür ve Turizm Bakanlığına ulaştırılmak üzere tek başına yazdığı dilekçeye 400'e yakın kişi imza atmış.

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi 12 Mart'ta yürütmeyi durdurma istemiyle mahkemeye başvurdu. Çabalar, kısa vadede gerçekleşebilecek geri dönülemez bir yıkım sürecinin başlamasına engel olmaya yönelik.

Sizde buna dur demek ve kültür bakanlığına gidecek şu dilekçenin altında imzanınızın olmasını istiyorsanız onay@emeksinemasiniyasatalim.org adresine ad soyad ve mesleğinizi içeren bir e-mail atabilirsiniz.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı,

Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'na,

Biz aşağıda ismi bulunan, sinemaseverler, festivalseverler ve kültürel mirasımıza sahip çıkmak isteyenler olarak 86 yıllık geçmişiyle, anılarımızın, gençliğimizin, kültürümüzün, sinemamızın içinde büyük bir yer eden, Yeşilçam sokağındaki tarihi Emek Sinemasının kapatılmasına ve yıkılmasına karşıyız.

Nihai çözüm Emek Sineması'nın, Türk ve dünya sinemasının festivallerde gösterilen seçkin örneklerini seyircilerle buluşturan, Türk ve yabancı yönetmenler ve oyuncuların katılımıyla film sonrası söyleşileri düzenleyen, belirli haftalarda yeni Türk yönetmenlerine, sinema öğrencilerine ve yetenekli kısa filmcilere eserlerini gösterme imkanı sağlayan, sinema sarayı geçmişine ve binasına, Türkiye'nin sembol sineması olma özelliklerine yaraşır bir sinema ve film merkezine dönüştürülmesi, kısaca Emek Sineması ve Film Merkezi olmasıdır.

Ayrıntılı bilgi : http://www.emeksinemasiniyasatalim.org/ adresinde.

0 yorum:

Yorum Gönder