rss
email
twitter
facebook

29 Mart 2010 Pazartesi

Büyük Oyun'a Amerika'dan Ödül


Yönetmenliğini Atıl İnaç'ın yaptığı “Büyük Oyun”, San Fransisco Tiburon Film Festivali'nde “En İyi Film” ödülüne layık görüldü.

Warner Bros Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, Suzan Genç, Selen Uçer, Serdal Genç, Serkan Genç, Rana Cabbar, Haktan Pak, Selim Bayraktar, Nalan Koruçim'in rol aldığı, yönetmenliğini Atıl İnaç'ın yaptığı filmin senaryosunu Avni Özgürel kaleme aldı.
Film, Irak savaşı ve işgal sürecinde ülkenin kuzeyindeki Telafer kentinin bir köyünde yaşanan saldırıda ailesini kaybeden Cennet adında bir genç kızın hikayesini ele alıyor. Film çekimleri, Irak'ın kuzey bölgesindeki Erbil ve Musul ile Türkiye bölümünde Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve İstanbul'da tamamlandı
“Ankara Film Festivali”nde Selen Uçer'e “En iyi yardımcı kadın oyuncu”, Suzan Genç'e “Umut veren yeni kadın oyuncu” ve Sabri Tuluğ Tırpan'a “En iyi özgün müzik” ödüllerini kazandıran filmin prodüksiyonunu TFT Yapım üstlendi.
29 Nisan–3 Mayıs tarihleri arasında Los Angeles'ta gerçekleştirilecek olan “Güneydoğu Avrupa Film Festivali'nde” yarışma kategorisinde yer alacak film, dünyanın en önemli sinema akademisi kabul edilen UCLA (California Universitesi, Los Angeles) Sinema Merkezi'nin ünlü sinema salonu James Bridges Theater'da 3 Mayısta kapanış filmi olarak gösterilecek.
Bu arada film, San Fransisco Tiburon Film Festivali'nde “En İyi Film” ödülüne layık bulundu. İstanbul Film Festivali kapsamında “Ulusal Film Yarışması” bölümünde sinemaseverlerle buluşacak film, bu yıl Warner Bros Dağıtımı ile Eylül ayında Türk seyircisiyle buluşacak.
2009 yılı sonunda gösterime hazır hale gelen ancak program sıkışıklıkları nedeniyle vizyon tarihi ertelenen filmin Amerika prömiyeri Temmuz 2009'da Kanada'da Montreal Film Festivali'nde, Asya prömiyeri Aralık 2009'da festival açılış gösterimi için davet edildiği Hindistan'da Kerala Film Festivali'nde yapılmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder