rss
email
twitter
facebook

31 Mart 2010 Çarşamba

6. Akbank Kısa Film Festivali


Festivalin yarışmalı bölümüne başvuran 241 film arasından En İyi Kurmaca Film ödülünü Anıl Dinç'in "Derin" adlı filmi, En İyi Belgesel ödülünü ise Emre Karadaş ve Deniz Oğuzsoy'un "Duvar" adlı belgesel filmi aldı. Aynı zamanda kurmaca dalında, Nazlı Elif Durlu "Güven Bana", Tolga Karaçelik "Rapunzel", belgesel dalında ise Soner Yıldırım - Mehtap Köseoğlu "Dönüş" ve Merve Kayan - Zeynep Dadak "Bu Sahilde" filmleri ile mansiyona layık görüldü.

"En iyi Kurmaca Film" ödülünü kazanan Anıl Dinç, "En İyi Belgesel Film" ödülünü alan Emre Karadaş ve Deniz Oğuzsoy 7.000 TL ile ödüllendirildi. Ayrıca "Kurmaca Dalı"nda, Nazlı Elif Durlu "Güven Bana", Tolga Karaçelik "Rapunzel"; belgesel dalında ise Soner Yıldırım - Mehtap Köseoğlu "Dönüş" ve Merve Kayan - Zeynep Dadak "Bu Sahilde" filmleriyle mansiyona layık görüldü.

Akbank 6. Kısa Film Festivali, yurt içi ve yurt dışından gelen geniş katılımı, farklı bölümleri, atölye çalışmaları ve söyleşileriyle sona erdi. Festivalin yarışmalı bölümüne toplam 241 film başvurdu Yapılan değerlendirme sonucunda festivalin ulusal yarışmalı bölümüne 20 kurmaca ve 10 belgesel olmak üzere toplam 30 film alındı. Ayrıca festivalin Yarışma Dışı, Uluslararası, Animasyon, Kısadan Uzuna, Özel Gösterim ve Deneyimler bölümlerine alınan 63 filmle birlikte toplam 93 yerli ve yabancı kısa film festivalde izleyici karşısına çıktı.
AKBANK 6. KISA FİLM FESTİVALİ ÖDÜL ALAN FİLMLER

En İyi Kurmaca
"DERİN"
Yön: Anıl Dinç

En İyi Belgesel
"DUVAR"
Yön: Emre Karadaş, Deniz Oğuzsoy

Kurmaca Mansiyon
"GÜVEN BANA"
Yön: Nazlı Elif Durlu

Kurmaca Mansiyon
"RAPUNZEL"
Yön: Tolga Karaçelik

Belgesel Mansiyon
"DÖNÜŞ"
Yön: Soner Yıldırım, Mehtap Köseoğlu

Belgesel Mansiyon
"BU SAHİLDE"
Yön: Merve Kayan, Zeynep Dadak

0 yorum:

Yorum Gönder