rss
email
twitter
facebook

29 Mart 2010 Pazartesi

Biraz Dehşet, Biraz Erotizm Buram Buram Oldies


Grindhouse filmlerini günümüzde bizlerle buluşturan Tarantino ve Rodriugez ikilisinden Tarantino’nun filmi olan Death Proof müzikleriyle de oldukça etkili ve filmdeki karakterlerin tarzını yansıtmkta da oldukça iyi. Surf, Rock daha genel ele alcak olursak Oldies ağırlıklı bu soundtrack albümün içerisinde Jack Nitzsche, The Coasters, April March, Ennio Morricone gibi bir çok sanatçıya ait parça bulunmakta. Ayrıca bu soundtrack albümde filmden bazı diyaloglara da yer verilmiş.
1) The Last Race / Jack Nitzsche : 1960larda rock’n roll tarzında tanınan ve Rolling Stones gibi bir çok grupla çalışmış olan Jack N.’nin bu parçası enstrümental. Filmin açılışının bu parçayla olması izlediğimiz filmin hemen hemen ne olacağını bize anlatıyor.
2) Baby, It’s You / Smith : 70’lerin r&b ve classic rock ezgilerinde müzik besteleyen kadın vokalli Smith grubunun bu şarkısı da Tarantino’nun Grindhouse tarzındaki filminde yerini buluyor.
3) Paranoia Prima / Ennio Morricone : İçlerinde 1900 Efsanesi, Lolita gibi birçok filme katkısı bulunan sinema dünyasının en çok tanınmış müzisyenlerinde Ennio Morricone’nin buram buram gerginlik kokan bu parçası kullanılmış Tarantino’nun filmde. Müzisyen daha çok western tarzlarında eserlere yer verse de oldukça geniş bir müzik yelpazesi bulunmakta.
4) Planning &Scheming / Eli Roth & Michael Bacall: Soundtrack albümünde bulunan filme dair diyaloglardan ilki.

5) Jeepster / T. Rex : 70’li yılların İngiliz hippi classik rock grubundan bu parça filmin o dehşet kokan formatında filmi biraz daha eğlenceli hala getiren parçalardan bir tanesi.
6) Stuntman Mike / Rose McGowan & Kurt Russell: Soundtrackte filme ait diyaloglardan ikincisi Dublör Mike’ın bardaki Pam ile aralarında geçen diyaloğunu içeriyor. Her filminde mutlaka görünmeyi seven Tarantino, bu sahnede de karşımızda.
7) Staggole / Pacific Gas & Electric : 60ların sonunda üne kavuşmuş olan ve Pacific Gas and Electric Blues Band adını kullanan grubun bu parçası benim albümde ki favorilerimden bir tanesi ve bu parça Dublor Mike’ın açlıktan çıkmış görünümündeki o iğrenç yemek yeme sahnesine eşlik ediyor.
8) Love You Save (May Be Your Own) / Joe Tex: 60ların ortalarında blues ve soul tarzlarında hit olmuş Joe Tex’in bu slow parçası albüme ayrı bir tat katıyor. Filmdeki az sayıdaki slow parçalardan diyebiliriz.
9) Good Love, Bad Love / Eddie Floyd : Soul sanatçısı Eddie Floyd’un bu parçası albümdeki soul parçalar arasında yerini alıyor.
10) Down in Mexico / The Coasters: Filmdeki diğer bir favori parçam 55’lerin soul ve rock’n roll grubu The Coasters’a ait. Belki de filmdeki en unutulmaz şarkılardan bir tanesi. Çünkü filmde o sıralarda barda bu parça çalarken Arlene’nin Dublör Mike’a o unutulmaz kucak dansını yapmaya başlıyordu.
The Coasters - Down In Mexico .mp3
Found at bee mp3 search engine


11) Hold Tight / Dave Dee, Dozy, Beaky, Mich & Tich : Filmin bi diğer unutulmayacak sahnesine yani Jungle Julia ve arkadaşlarının göl evine gittikleri ama hiç bir şeyden haberlerinin olmadıkları, Dublör Mike’ın ölüm geçirmez arabasıyla onları peşinde düştüğü ve sonunda ortaya insan cesetlerinin, kopmuş bacakların ezilen kafaların dağıldı sahnede talihsiz kızlarımızın arabalarında giderken dinledikleri parça. Olay ne kadar acı ise şarkıda o kadar eğlence dolu:)
12) Sally and Jack / Pino Donaggio: İtalyan besteci Pino Donaggio’nun bu enstrümantal parçası da filmde kendine ait bir yer buluyor elbette.
13) It’s So Easy / Willy DeVille : Rock, folk tarzlarında ünlenmiş Willy DeVille’ye ait olan ve yine kendisinin seslendirdiği bir parça
14) Whatever However / Tracie Thomas & Zoe Bell : Filmde Zoe ve Kim arasında geçen diyalog.
15) Riot in Thunder Alley / Eddie Beram :
16) Chick Habit / An April March : Filmin dvdsinin ana menüsü ve jeneriğin müziği olan bu şarkı 80li yılların indie rock grubunun bir şarkısı ve benim bu albümdeki son favorimdir.

0 yorum:

Yorum Gönder