rss
email
twitter
facebook

2 Haziran 2010 Çarşamba

Altın Koza Film Festivali Ertelendi!

7-13 Haziran'da gerçekleştirileceği duyurulan ''17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali" Pazartesi yaşanan İsrail'in yardım gemilerine saldırısı ve Hatay'ın İskenderun ilçesindeki terör saldırısı nedeniyle ertelendi.

Festivalin Adana'da düzenlenecek basın toplantısı da ertelenirken, toplantı ve festivalin hangi tarihlere ertelendiği konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

SİYAD ise konuyla ilgili bir basın bülteni yayınladı:
SANATA VE DAYANIŞMAYA İZİN YOK MU?
 
17. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali ani bir kararla ertelendi.
Kararın sahibi Adana Büyükşehir Belediyesi, gerekçe olarak İsrail’in Gazze’ye giden yardım gemilerini vurması ve Hatay’ın İskenderun ilçesindeki terör saldırısını gösterdi. Bu trajedilerin boyutu tartışılmaz, her ikisi de lanetlenmesi gereken saldırılar, ancak belediyenin "İnsanlar kan ağlarken, biz eğlenemeyiz" cümlesiyle festivali erteleme kararını açıklaması gerçek bir 
talihsizliktir. Belli ki sanatın, sinemanın bir dayanışma biçimi olduğu akıllarına gelmemiş.

Ayrıca film festivallerini sadece ‘eğlence’ aracı olarak gören bu zihniyet kabul edilemez. Başlamasına bir hafta kalan kendi festivalinin programına göz atmayı dahi akıl edememekse tam bir sorumsuzluk örneğidir.

Ama aslında işin içinde başka olaylarda var.Festivalin başlamasına 10 gün kala festival organizasyonunu sağlayan Altın Koza AŞ. bir anda yönetimi değişti. Sebebi Altın Koza belediyesinin belediye başkanının değişikliği. Başkan değişikliğinden sonra festivalin bütçesinin fazlalığı yüzünden festivalin iptali zaten söz konusuyken yaşanmış acı olaylar bu iptalin sebebi olarak gösteriliyor. Dünyaca ünlü sinemacu ustaları başta Angelopoulos'ı konuk edecek festival böylece onları da yarı yolda bırakmış oldu. Şimdi dünyaca ünlü sinemacıların barış söylemlerini festival aracılığı ile duyurmak varken politik oyunlarına bu acı olayı alet etmek ne kadar doğru?
  

0 yorum:

Yorum Gönder