rss
email
twitter
facebook

30 Mayıs 2010 Pazar

DOCUMENTARIST - İstanbul Belgesel Günleri

22 - 27 Haziran'da üçüncü yılını kutlayacak olan DOCUMENTARIST - İstanbul Belgesel Günleri, Kültür Bakanlığı'ndan ve İstanbul 2010'dan bu yıl da destek alamadı. Festivaldeki ana başlıklardan birini, "kent ve sinema" ilişkisi üzerine 20'ye yakın filmin toplandığı kapsamlı bir bölüm oluşturuyor.

Üç yıldır dünyanın en önemli belgesellerini İstanbul'a taşıyan ve kısa sürede büyüyen etkinlik, bu sene 120'yi aşkın filmi seyirciyle buluşturmaya hazırlanıyor. Bu yılki programın odağında Balkanlar var. Bosna Hersek, Hırvatistan, Sırbistan, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Kosova'dan filmlerin buluşacağı programın etkinlik kapsamında Balkanlarda belgesel yapımının ortak sorunları ve işbirliği olanakları üzerine bir panel de düzenlenecek. Ayrıca, bu yaz Sofya'da ve Priştina'da düzenlenecek belgesel atölyeleri için proje çağrısı yapılacak.

İlk yılında BBC'nin belgesel patronu Nick Fraser'ı, geçen yıl da Finlandiya'lı ünlü yapımcı Iikka Vehkalahti'yi sinema dersi vermek üzere İstanbul'a getirten DOCUMENTARIST'in bu seneki onur konuğu, İsrail devlet politikasını yerden yere vuran filmleriyle tanınan belgeselci Eyal Sivan. Sivan, "Yafa, Portakalın Otomatiği"nin gösterimine katılmak ve bir sinema dersi vermek üzere Haziran sonunda İstanbul'a gelecek.

DOCUMENTARIST'in film gösterimleri ve yan etkinlikleri bu sene Pera Müzesi Sineması, Fransız Kültür Merkezi, Akbank Sanat, Sismanoglio Megaro (Yunan Konsolosluğu), Dutch Chapel ve Tütün Depo'su olmak üzere altı mekana yayılacak.  

0 yorum:

Yorum Gönder