rss
email
twitter
facebook

15 Mayıs 2010 Cumartesi

3. Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali

Elazığ Sinema Derneği (ESİNDER)’in 19-23 Mayıs 2010 tarihleri arasında organize ettiği 3. Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali bu yıl Türk Sineması’nın büyük ismi Kemal Sunal anısına düzenleniyor.


 

Türk Sineması’nın önemli ismi Kemal Sunal Özel Ödülü ise, festival komitesi ve Ali Sunal’ın kararıyla Ata Demirer’e verilecek.




Elazığ’ın her sokağı festival’, ‘Yerelden evrensele büyüyen festival’ sloganlarıyla bu yıl üçüncüsü organize edilen Çaydaçıra Film ve Sanat Festivali kapsamında ‘Vavien’, ‘Kara Köpekler Havlarken’, ‘Orada’, Başka Dilde Aşk’, Deli Deli Olma’, ‘İki Dil Bir Bavul’, ‘Uzak İhtimal’, ‘Acı’, ‘Usta’, ‘Kakosi’, ‘Gelecekten Bir Gün’, 11’e 10 Kala’ ve ‘Büyük Oyun’ olmak üzere toplam 13 film gösterilecek. Festival kapsamında ayrıca bu yıl ilk kez kısa filmler yarışması da yapılacak… 15 kısa filmin yarışacağı festivalde birinciye 3 bin TL ödül verilecek… 

Festival kapsamında ayrıca, Elazığ E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda da kader mahkumlarına film gösterimi de yapılacak… Engelliler Haftası kapsamında yine organizasyona özel bir bölüm de ilave edilecek ve bedensel engelliler için bir gösterim programda yer alacak…

Festivalin kapanış günü Harput’ta yakılacak olan festival ateşinin ardından 23 bin kişi şehrin merkezinde Çayda Çıra efsanesinin temsini gösterisini yapacak. Festivale destek veren herkes içi onların adına ‘Çaydaçıra Kültür ve Sanat Festivali Hatıra Ormanı’na her katılımcı adına birer fidan dikilecek.

0 yorum:

Yorum Gönder