rss
email
twitter
facebook

12 Mart 2010 Cuma

Ex Drummer


Belçikalı Herman Brusselmans'ın aynı isimli romanından uyarlanan ünlü reklam yönetmeni Koen Mortier tarafından yönetilmiş, 2007 yapımı insanı iliklerine kadar rahatsız eden bir film Ex Drummer.Filmi izlemeden önce kendi hayatlarınızı değersiz sanabilirsiniz ama emin olun öyle değil.
Filmin konusu; 3 tane özürlü arkadaş bir müzik yarışması için kurdukları punk gruba davulcu aramaktadır. Bu arayışları eski bir davulcu ve ünlü bir yazar olan Dries'e götürdükleri teklifin olumlu sonuçlanmasıyla son bulur. Yazarın asıl amacı bu dibe çökmüş insanların dünyasına girmektir ve girdiği bu dünya gerçekten çok kötü bir haldedir.

Film boyunca işlenmiş olan yasak ilişkiler, duygusal çöküntüler, anarşist hareketler ve ölüm konuları izleyiciyi filmden bir saniye bile ayırmamakla kalmıyor aynı zamanda rahatsızlık veriyor. Filmin çekimleri çok ilginç. Film başlarken geri sarım görüntülerle karşılaşıyoruz ve Koen karakterinin evinde yer alan çekimler tepe taklak bir şekilde verilmiş. Filmin aklımda kalan en önemli repliği ise :"Kolektif hüzün diye bir şey yoktur, bütün hüzünler bireyseldir." Ayrıca filmin soundtrack albümü dinlemeye değer nitelikte.

0 yorum:

Yorum Gönder