rss
email
twitter
facebook

22 Ocak 2011 Cumartesi

Skins: Bir Gençlik Dizisi!

Geçtiğimiz günlerde Amerika’da yeni bir dizi başladı: Skins. Aslında bu dizi 2007 İngiltere çıkışlı ve BBC ekranlarında yayınlanan aynı isimli dizinin yeniden uyarlaması. Bu bahaneyle  BBC imzalı Skins dizisinden bahsedelim.

Skins bir gençlik dizisi olarak tanımlanıyor fakat işin özüne inecek olursak ne liseli karakterleri 20-30 yaş arası oyuncular canladırıyor, ne de kolay yenilir yutulur cinsten şeyler anlatıyor. Skins zor lokma; kimine fazlasıyla rahatsız edici gelebilir. Zaten baştan belirtelim, dizide 18 yaş sınırı bulunmakta. 

17 yaşındaki bir grup arkadaşın okul, aile hayatını anlatırken fazlasıyla seks ve uyuşturucu hayatlarına da giriyor. İlk iki sezon kadro aynı kalırken, son iki sezonda kadro değişiyor. Yapımcılar tarafından yapılan açıklamaya göre bunun sebebi dizide tamamen lise hayatının anlatılması ve oyuncuların kendi yaş dönemlerini canlandırmalarını istemeleri.


Şimdilik ilk iki sezonu inceleyecek olursak gerçekten sorunlu hayatlar yaşayan bir arkadaş grubu mevcut. Bu ilk iki sezonun gözde karakteri Tony’i canlandıran Nicholas Hoult en tanıdık olan isim; Hugh Grant ile About a Boy filminde sevimli çocuğu oynamıştı. Cassie, Jal, Chris, Sid, Maxxie, Anwar, Michelle ve Effy dizinin diğer karakterleri. Tony’nin kız kardeşini canlandıran Effy tüm sezonlarda yer alan tek oyuncu. 

Dizinin en başarılı özelliği ise soundtrack albümleri. Joy Division’dan Chemical Brothers’a, Adele’den Ella Fitzgerald’a kadar geniş ve kaliteli müzik dizinin takipçilerini fazlasıyla memnun ediyor. Farklı ve biraz sert gelebilecek bir gençlik dizisi Skins. İzlemeyi düşünenlere iyi seyirler.

www.bakiniz.com  sitesinde yayınlanmıştır.

0 yorum:

Yorum Gönder