rss
email
twitter
facebook

6 Eylül 2010 Pazartesi

“Süper Kötü.Süper Baba” – Çılgın Hırsız


Animasyon camiası kızışıyor.
Animasyon dünyasının devi Pixar animasyonun karşısına şu sıralar Universal Stüdyoları 9’dan sonra Çılgın Hırsız ile rekabete karşılık veriyor. Her ne kadar hala Pixar’ın gölgesinde kalsalar da rekabet iyidir dedirten animasyonları izlemeye başlıyoruz. İşte Çılgın Hırsız bu rekabetin bir meyvesi.
Çılgın Hırsız, kendisini en kötü olarak tanımlamış olan Gru adındaki bir  karakter. Bu şöhreti mısır piramitlerinin çalınmasından sonra zedeleniyor ve tekrar en kötü ünvanına ulaşabilmek için AY’ı çalma fikrini kafasına koyuyor. Ama beklemediği 3 küçük şey onu bambaşka bir kimliğe bürüyor. Margo, Edith ve Agnes. Bu üç küçük kızı Vector’u yani yeni en kötüyü alt edebilmek için evlat ediniyor ama duygularının sandığı kadar kötü ve acımasız olmadığını fark ediyor.Universal Stüdyoları’nın bu yeni animasyonu yeni trende uyum sağlayarak 3D olarak vizyona giriyor ve tamamen kötünün içinde bir iyi bulma hikayesini anlatıyor. Sloganı süper kötü, süper baba olan Çılgın Hırsız aslında Gru’nun kötülüğünün çocukluğunda yaşadığı bazı sorunlara değinmesiyle biraz klasik hal alıyor. Senaryo açısından fazlaca bir getirisi olmayan film yine de 3D olması ve yan karakterleriyle iyi bir seyir sunuyor izleyiciye.
Yan karakterler içerisinde özellikle Gru’nun altında çalışan “minyon” adı verilen sevimli sarı karakterler dikkat çekiyor. Film boyunca saçmalıkları, sakarlıkları ve hemen hemen her hareketiyle izleyiciyi güldürmeyi başarıyor. Ve tabi ki en küçük olan Agnes’in sevimliliği ve hareketleri de filmi izlenir kılan bir diğer sebep.Orijinal dilinde Gru’ya Steve Carell’ın seslendirdiği “çılgın hırsız”, ülkemizde Ata Demirer’in sesiyle hayat buluyor. Ata Demirer’in farklı yorumuyla hayat bulan Gru’nun özüne girebilmek için orijinal dilinde izlemek gerekir. Çünkü Steve Carell sadece sesiyle değil tüm mimikleriyle bu karaktere can vermiştir. Vector’u ise Buz Devri’ndeki Sid karakteriyle gönülleri ayrı fetheden Yekta Kopan seslendirmekte.
Çılgın Hırsız belki de şu ana kadar Universal Stüdyoları’nın en iyi iş yapan animasyonu. Hatta öle gözüküyor ki Buz Devri, Buz Devri 2 ve Horton’un sorumlu yapımcısı Chris Meledandri sonuçtan öylesine memnun ki  son animasyonu olan Çılgın Hırsız’ın devamı olacak olan Çılgın Hırsız 2’nin hazırlıklarına başlamış bile.

0 yorum:

Yorum Gönder