rss
email
twitter
facebook

7 Mayıs 2010 Cuma

13. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali


T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Tanıtma Fonu, Çankaya Belediyesi, Bosfor ve Ströer Kentvizyon’un katkılarıyla düzenlenen 13. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 6-13 Mayıs 2010 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleşecek. 28 ülkeden, 95 yönetmenin toplam 100 filmin sinema severlerle buluşacağı festivalin bu seneki teması "kötülük", sloganı ise "O kötü, ya sen?"

3. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, 6 Mayıs Perşembe akşamı Devlet Opera ve Balesi’nde (Büyük Tiyatro) yapılacak Açılış Töreni ile başlayacak.

William Shakespeare’in ünlü oyunu Macbeth’in Uçan Süpürge tarafından yorumlanışıyla başlayacak olan törende Ebru Özkan, Feray Darıcı ve Sezin Akbaşoğulları cadıları ve Lady Macbeth’i, Taner Rumeli de Macbeth’i canlandıracak.

Türkiye sinemasında “kötülük” denilince akla gelen ilk isimlerden biri olan Lale Belkıs bu senenin Uçan Süpürge Onur Ödülü’nü alacak. Festival’in Bilge Olgaç Başarı Ödülleri ise usta oyuncu Gülsen Tuncer’e ve pek çok isme ilham vermiş sanat yönetmeni Deniz Özen’e veriliyor.

Festival’in Retrospektif bölümü canlandırma sinemasının önemli isimlerinden Signe Baumane’ye ayrılmış. En son, geçtiğimiz sene Berlin Film Festivali’nde ‘Birth’ filmiyle yarışan ve sayısız ödüller alan Letonyalı yönetmen Baumane’nin cinselliği dert edinen filmleri Festival’de ücretsiz gösterilecek..

Festival biletleri 30 Nisan Cuma günü satışa çıkıyor. Sinemaseverler, biletlerini Kızılırmak sinemasında açılacak gişelerden satın alabilecekler. Bilet fiyatları tam ve öğrenci ayrımı olmaksızın 6 TL.

Festivalin programı festival.ucansupurge.org adresindeki web sitesinden takip edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder