rss
email
twitter
facebook

20 Mart 2010 Cumartesi

Münih Türk Film Günleri Başladı!


Münih'te düzenlenen 21. Münih Türk Film Günleri, 20 Mart Cumartesi günü "İstanbul ve Metropol Yaşamları" sloganıyla başladı.

İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti olması dolayısıyla bu yılki film günlerinin ana konusunu İstanbul oluşturuyor. "İstanbul ve Metropol Yaşamları" başlığı altında seçilen filmler, 29 Mart’a kadar izleyicilerin beğenisine sunuluyor.

Açılışı "Üç Maymun" filmi ile yapılan film günleri, "Uzak İhtimal", "Kara Köpekler Havlarken", "Babam Büfe", "40", "Crossing the Bridge", "Kosmos", "Bornova Bornova", "İki Dil Bir Bavul" ve "Ayla" gibi yapıtlarla devam edecek.

Gasteig Kültür Merkezinde düzenlenecek film şenliğine Türkiye’den "Üç Maymun" filminin başrol oyuncusu Hatice Aslan, "Bornova Bornova"nın yönetmeni İnan Temelkuran, "Kara Köpekler Havlarken"in başrol oyuncusu Cemal Toktaş, "40" filminin yönetmeni Emre Şahin, "Uzak İhtimal"in başrol oyuncusu Görkem Yeltan, "Babam Büfe" filminin yönetmeni Meriç Demiray, "5 Nolu Cezaevi" belgeselinin yapımcısı Ayşe Çetinbaş, "Kara Altından Altın Mikrofona" ve "Otel Odaları" belgesellerinin yönetmenleri Metin Avdaç ile Sevinç Yeşiltaş da katılacak ve izleyiciler ile söyleşide bulunacak.

0 yorum:

Yorum Gönder